76c5cc16536d47fc99e597448dc77dd8
Nimeni nu o să poată răspunde vreodată la întrebările :

De ce ne îndrăgostim ? De ce se închide o relaţie?

Fiecare are povestea lui de dragoste. Dragostea nu are o anume definiţie, începe, se simte, se trăieşte şi apoi se sfârşeste.
Relaţiile încep şi se termină! După ce termini o relaţie, ori încerci alta, ori te linişteşti, însă de multe ori se întâmplă să întâlneşti cam acelaşi tip de relaţie.

Ce faci când întâlneşti un om care se luptă cu trecutul ?

Persoanele care se luptă cu trecutul sunt cel mai dificil de abordat într-o relaţie, pentru că ele pot face confuzia între iubire şi sex. De cele mai multe ori abordează partea a doua a problemei, ca şi cum s-ar răzbuna pe celălalt.
Existând sechele sentimentale din relaţiile trecute, el̸ea fie aşteaptă un colac de salvare, fie nu mai vor nimic.  Cu oamenii, care aşteaptă colacul de salvare, e greu de luptat, ei uită să închidă valiza în care se afla fosta iubire.

Atât pentru femei şi pentru bărbaţi e greu deopotrivă.

Bărbaţii adoptă un scut de autoapărare împotriva unei noi relaţii, ajungi foarte greu la sufletul lor. Teama de a suferi e mare pentru că obişnuinţa te îndeamnă uneori la comparaţie.
Întâlnind o asemenea persoană, doreşti să îl salvezi.

Dorinţa de salvare poate fi scrisă undeva în ADN-ul nostru, din dorinţa de a avea grijă de celălalt, până la urmă iubirea vindecă multe răni.
O nouă relaţie, o nouă provocare. Nu trebuie să fie vorba neapărat de milă, mila în nici un fel de relaţie umană nu-şi are rostul, dar poate cumva ajutându-l pe el te ajuţi și pe tine.

De ce atragi astfel de oameni?

Cumva la rândul tău ai avut probleme cu trecutul, la capitolul relaţii . Ai suferit şi tu, iar orice om rătăcit îţi aduce aminte de fapt de tine, prin el vrei să te vindeci pe tine.
Întâlnind astfel de oameni, te arunci într-o continuă stare de alertă.
Vrei să salvezi un suflet pierdut, ai o misiune, pentru asta îţi trebuie răbdare, să ştii să găseşti cuvântul potrivit şi starea potrivită.
Problema relaţiilor în ziua de azi nu e de fapt o problemă! Oamenii îşi fac prea multe griji.

Suferinţa te opreşte să mai visezi, să mai speri!

O relaţie încheiată îndiferent de modul în care s-a încheiat, e acolo o parte din sufletul, încui uşa cu cheia, arunci cheia, pentru a nu te mai uita înapoi şi mergi mai departe.
Faptul, că uneori poţi întâlni oameni, care au suferit, nu trebuie să te motiveze să faci din asta un ţel în viaţă şi să închizi cu lacătul poarta care deschide uşa altei iubiri .
E bine să îi dai voie inimii să cânte aşa cum vrea şi când simte nevoia.
21.02.2015
Nicoleta Cristea