Luna Decembrie abia ivită dintre stele, e veselă își trăiește victorioasă primele clipe.
Nu ne spune cu ce gânduri vine!Planuri de sfârșit de an, planuri de început de an, cu speranțe, cu vise … cu iubire.Da!  Iubirea ?!O fi prinsă între troiene de nu poate ajunge în unele casele sau are prea multe uși de deschis, dar uită la care să bată.
Iubirea?!Una sinceră și cuminte ca a știu eu … cui … minunat om! …Păcat, că e doar unul… și nu se poate clona în zeci de exemplare. L-aș trimite clonat la toate fetele mele. Orginalul l-aș păstra eu. E dulce !?O fi vorba de iubire în Decembrie. Nu știu!Mă uit pe vizor, parcă a bătut cineva la ușă. Aș vrea să fie Timpul.Mă duc repede la ușă. E vecina sau  mai bine zis câinele vecinei care își face simțită fericirea: Ies afară, uraaaa !
Zâmbesc! Nu e Timpul ! Probabil nu are nimic să îmi spune.Ori e trist, e supărat, pe mine  nu mă ceartă, nu ma iartă. Unde e !?Vorbeam despre iubire … păi dacă asta  vrea, sufletul să fie iubire, una sinceră, cuminte și dulce. Una Nouă!??? Sună a sfârșit!Am încercat să îi dau Timpului un telefon, dar nu  sună …   Căsuța vocală: Vă rugăm nu deranjați !Sunt cu Moșul. E clar are treabă în Decembrie. Il sun pe Moșul!
Răspunde renul șef: După semnalul sonor lăsați mesajul pentru Moșul. Il vom prelua cu mare drag, sau să  îi scrieți o scrisoare  … Taci tu, că e tare! Moșul e ocupat  și-a luat secretară. Stă la taclale cu Timpul și ne pregătesc  surprize. gândesc eu.Cam așa stau poveștile în Decembrie!Să avem, un Decembrie liniștit și plin de zâmbete
!Să avem, un Moș bogat și iubitor, un TIMP cuminte și ascultător.Să avem, zâmbete în privire!
Să avem, …fiecare ce și dorește și visează!
O viață cuminte și o iubire frumoasă! 
Un Decembrie … mai puțin friguros!

Nicoleta Cristea.

12.11.2016