Ingrijirea tenului este  sau ar trebui să fie o activitate zilnică indiferent de textura tenului, gras, normal, mixt sau acneeic. Pentru fiecare tip de ten există soluţii bine adaptate .

Nepoata  mea, în clasa a-XII-a are probleme  cu acneea de la 14 ani. Ne pregătim să plecăm la munte, pentru banchet şi ea uită tratamentul pe care trebuie să îl aplice zilnic,  pentru acnee.  Boală inflamatorie, care nu este nici infecţie, nici Stafilococ, nu are nici o legătură cu igiena, puncte negre şi albe, localizate în zona feţei şi bărbiei, durerose. E drept, în copilărie, am avut şi eu coşuri mari, dar acnee nu . Tratamentul acneeic, constă în tratarea tenului cu diverse  produse dermato-cosmetice, sub stricta îndrumare a medicului dermatolog. Mă uit la ea cum,  se frământă şi îşi face tot felul de griji pentru tenul ei: “Uite!  Iar mi-a apărut un pun negru!.

Mă sună vara-mea, mama ei :

       Salut, ce faceti aţi ajuns!? mă întreabă ea.

      Nu, mai avem puţin până la Buştenii! zic eu . 

      Auzi, fiica mea şi-a uitat tratamentul pentru acnee şi prevăd că vei avea o scenă, în care va plânge alarmată după un selfie. Medicul  dermatolog,  i-a recomandat produsele Gerovital Stop Acnee. Vrei să îi cumperi tu pachetul,  înainte să se dezlănţuie potopul!?  spune ea un pic speriată. 

     Da, stai liniştită, că o să le cumpăr. Dar când vrei înainte sau după banchet!?  zic eu încercând să o tachinez.

      Reao ! Mă tachinezi?! zice ea zâmbind.

       Îl cumpăr, stai liniştită . răspund eu .

 Singurul, brand de la noi, rămâne  Gerovital,  recunoscut în peste  30 de ţări, care foloseşte, ingrediente de ultimă generaţie.  Farmec, comercializează produse pentru: păr, şampoane şi balsam, ten, măşti pentru faţă, cremă de corp cu diferite proprietăţi.  De  Gerovital Stop Acnee, auzisem de la vara-mea, era încântată de eficacitate demostrată sub control dermatologic şi rezultatele, pe care le avea fata ei în urma tratamentului prescris de medic.

 

Destinaţia noastră se apropie de final, copiii încep să îţi strângă bagajele, lângă mine hărmălaie mare, din spatele vagonului se aude o voce :

          ADIO selfie, mi-am uitat tratamentul, pentru piele frumoasă acasă ! zice copila un pic dezamăgită.

       Lasă drobul de sare! A avut mama ta grijă să îmi spună, că ai uitat pachetul ! Cum ajungem, la Buşteni intru într-o farmacie şi cumpăr  altul. zic eu încercând să o liniştesc.

         Pentru puncte negre îţi dau eu benzile mele, tot de la Gerovital,  sunt tare bune. Mama, are baia plină de produse de la ei, aşa că … am început şi eu să le folosesc. zice colega ei de bancă.

         Hai, pregăţi-vă să coborăm. Nu e neapărată nevoie să păţeşti ceva. zic eu încercînd să calmez copii, care nu aveau stare, iar gândul că vine bacul, era departe!

 Ajunşi, la Buşteni, primul lucru, care trebuie să îl facem înainte de a ne îndrepta spre cazare, era să căutăm farmacia.  O găsim, îi intreb dacă mai au nevoie de ceva.   Le spun să stea afară şi  aştept să îmi vină rândul. Linişte, în farmacie, copii promit, că stau cuminţi afară sau nu!

         Bună ziua, aş dori  şi eu … nu apuc să termin ideea, că … în spatele meu se aude o voce:

          Kit-ul acela de la Gerovital pentru ten acneeic, cu 3 produse în pachet!                              

          Da, asta vreau. Copii neastâmpăraţi! zic eu şi mă bufneşte râsul, dar mă abţin.

Ieşim din farmacie, pachetul zboară de la unul la altul ca o   mingie: 

       Noi,  am cumpărat kit-ul cu 3 creme numai bune pentru un ten gras şi cu probleme de acnee. Prima cremă, este un Gel de curăţare şi purificaregel spumant purificant, care curăţă tenul de bacteriile de la  nivelul pielii în proporţie de 90% şi  le trimite la plimbare. Asta înseamnă că tenul tău este pregătit  să lupte cu acneea, după ce  împuriţăţile au fost înlăturate . 

      Domnule doctor dermatolog, în devenire, vrei să te potoleşti, suntem pe stradă şi se uită  lumea la noi. zice o fată, încercând să îşi liniştească colegul.

Reuşesc să prind pachetul şi îl pun în bagajul meu , pentru siguranţă .

        Mulţumesc, stimată adunare, pentru audienţă. Am să vă prezint în continuare cremele pe care sora-mea, le foloseşte de 3 luni. După ce şi-a dat cu  gelul de curăţare, foloseşte, o Cremă Ultra Activă, ce curăţă tenul şi are o formulă concentrată. Sper să îi fie de folos!  Să nu se mai plângă, că e urâtă ! A monopolizat baia, cu  cremele ei pentru faţă şi corp. Asta, dacă într-o  zi nu o să i le pitesc, să văd ce face. După, ce şi a dat şi cu gelul  acesta, foloseşte altă cremă, Crema CC matifiată, ea zice că o cremă care ajută la imperfecţiunile tenului şi uniformizează culoarea. Gata! Am încălecat pe-o şa şi am încheiat povestea. Unde e cabana aia, că mi-e foame!  Trebuie să mă cosmetizez pentru banchet, de azi, că dacă pun fetele mâna pe baie… adio  fericire!

     Ajungem în zece minute! zic eu, amuzată.

Banchetul, a fost o petrecere frumoasă, cu copii  frumoşi, în ceea ce o priveşte pe fata mea  nici un coş nu i-a deranjat tenul, iar selfii-urile au umplut paginile de socializare. A folosit Crema CC matifiată,- pentru uniformizare când i s-a părut ei că ceva este în neregulă.

Cremă, care m-a ajutat de fapt pe mine! Un coş din copilărie, se trezea la viaţă, l-am pitit repede înainte de poza de grup.

 

 

Articol scris pentru Superblogproba 4