The Canal Grande and the Ponte (bridge) di Rialto from Hotel Locanda Ovidius — Image by © Atlantide Phototravel/Corbis

Lumea din jur, părinți, colegi, prieteni a rămas mută la purtarea lor, ieri erau cel mai frumos cuplu. Azi, e doar tăcere între ei. Nu-și mai vorbesc Diana e supărată, Theodor e mut doar cu privirea mai vorbește cu ea. Copiii nu pot intervenii în cearta părinților, le e teamă de divorț și ei nu vor asta: mi-ar fi greu fără mama și mi-ar fi dor de tata! Îi spune Izabela într-o zi bunicii.
Timpul, trece nestingherit, oricum nu știe să facă altceva, nevoiți de situație cei doi soți vorbesc doar strictul necesar, nu vor nici măcar să vorbească de situația pe care inconștient fiecare dintre ei a creeat-o .
Părinții încearcă să-i împace, dar e greu, așa  că bunicii, se gândesc să organizeze o masă în familie înainte de anul nou. Părea, un lucru greu de făcut, pentru că copii, deși adulții,  puteau devenii reticenți, dar trebuiau să devină familia care a fost odată.

Artificii, în Veneția Italia 

Cunoștințele bunicii în materie turism, o ajutaseră să găsească ideea salvatoare: un city break în Veneția, oferit Christian TOUR, agenția de suflet a bunicii, o să  le cumpere bilete și se vor împăca cu forța, trebuie să mai fi rămas ceva în sufletelor lor, măcar o fărâmă.

A avut ceva de alergat când a trebuit să cumpere biletele de avion Christian Tour, problema era doar una financiară și se numea: pensia vine mai târziu! În cele din urmă s-au împrumutat, iar drumul spre Veneția începea să se arate la orizont.

Veneția, era visul lor mai vechi, și-au dorit acest lucru după nuntă, dar cum Diana era însărcinată în șapte  luni, au trebuit să îl amâne și l-au amânat până l-au șters de pe listă.

Bunica însă nu a uitat, le-a cumpărat biletele și îi trimite rapid la un sejur de împăcare departe de lumea curioasă, care a găsit un subiect nesfârșit de discuție.  Bunicii așteptau copii la masă, era cadoul lor de anul nou,  să înceapă mai bine anul .

De fiecare dată când mergeau în vizită la părinți, pe copii îi aștepta un șir lung de surprize, răsfăț și iubire, iar bunica era o zână în bucătărie. Intrând în casă Diana observă o revistă de la Christian Tour, care trona ca o prințesă pe noptiera de lângă televizor , observa și reacția nervoasă a mamei, care ascunde revista.

  • Vreți să plecați în plimbare iarăși ? întreabă Diana.
  • Nu știu fata mea, tot încerc să îl conving pe tata și se lasă greu de urnit ? zise mama ascunzându-și emoția.

“Poate ar trebui să le spun că sunt iar însărcinată cu gemeni, să sparg odată gheața asta care tronează în viețile noastre din cauza unei secretare nesuferite, care culmea , acum și-a luat și tălpășita spre alte orizonturi. ”

Masa este masă, fiecare se așează la locurile știute din alte timpuri râd , glumesc, copii povestesc despre școală.

Bunica se ridică de la masă, bunicul o urmează. Fiecare se îndreaptă spre locuri diferite ca să apară în același moment împreună. Apoi, braț la braț țin în mână ultima carte a bunicului. Este o scenă frumoasă, cu doi bătrâni care iubesc și se vor iubi și dincolo de timp, Diana își pune mâna pe burtă , zâmbește ocrotitor la sufletele care vor veni peste puțin timp.

  • Acesta este cadoul nostru de Anul Nou, știm că nici o furtună  nu vă poate umbri fericirea!  Zise bunica.

Diana, ia cartea tatălui și privește admirativ: Culorile timpului, mesajul care vine de undeva din negura timpului, deschide cartea crezând că va citi tare autograful scris de bunic pentru ei. Înăuntru se aflau biletele, pentru city break-ul Veneția. Acesta era autograful de la bunici, asta își doreau pentru ei.

Diana, îți șterge ușor o lacrimă, care îi inundă chipul, Theodor o prinde de mână protector și iertător. Nu e loc de cuvinte, s-au împăcat fără să-și spună o vorbă, iar secretara este doar o apusă amintire , nici măcar tristă.

Acum, luna de miere e un vis devenit realitate, luna iubirii, pe care și-o doreau de mult.

Veneția orașul iubirii!

  • Am și eu veste pentru voi toți! Vom fi din nou părinți! Sunt însărcinată! Le spuse Diana, ștergându-și o lacrimă.  

Dacă toate poveștile încept cu: a fost odată!, atunci toate poveștile se termină cu: au trăit fericitți până la adânci bătrăneți!

Articol scris pentru proba 2, Superblog 2018, un deceniu de bllogging.