– Mergem în Japonia de Paște? întreabă Daniel seara, într-o doară după masa de seara.

– In Japonia, da ar fi interesant dar, ce-ti venii acum. Mă gândeam la un circuit în Japonia

, este vorba de un circuit istoric de data asta. spuse Daniel .

– Adică ? Tu stai bine la istorie, eu am lipsit la ora asta , nu vrei să îmi explici. zise Nicoleta .

– împăratul Akihito abdică, pe 30 aprilie 2019, va fi prima abdicare după 200 de ani , fapt care duce la sfîrșitul Dinastiei, Heisei, sistemul loc calendaristic se schimbă, Ar fi înteresant să trecem în agendă circuit în Japonia cu Exact Travel Club    .

– Da, sună bine , dar ce știi tu agenția asta, o părasim pe cea cu care mergem de de 10 ani, zise Nicoleta râzând, tu călătorule. cred că nu există colț din lume în care să nu fi mers, așa că o să fiu fericită cu tine în colț de lume. Daniel zâmbește și o sărută fugitiv pe obraz. 

– Mergem! ? Bine, dcă zici tu mî las cu drag pe mâna ta, dar îmi spui și mie despre ce e vorba în excursia asta?! zise ea zâmbind .

Japonia cu Exact Travel 

– E vorba de un circuit de 14 zile cu plecare în 20.04.2019. primele două zile sunt de plimbare cu  prin aeroport, cu autocarul . A treia începe aventura când vom pleca Hakone, pentru a vedea parcul  național  Fuji-Hakone-Izuunde poate vom putea admira panorama Muntelui Fuji , apoi o plimabare cu vaporul pe Lacul Aski, cu telecabina către VAlea Awakudani. . Ziua a  patra  e mai plină de evenimente, vizitîm Sinsa Asakusa, cu templu Senso-ji și multe alte minuni.

– Sună interesant , ce spui tu, nu știam că ești atăt de pasionat de Japonia.  Zise ea râzând.

–  La sfârșitul lunii aprilie, azleea oferă un spectacol de culori, care încântă orice privire, ăn toate nuanțele de rozun adevărat răsfăț pentru trup și suflet, mă gândeam că te-ai bucura să îl vezi.zise el râzând.

– Da, normal că m-aș bucura.Ia spune-mi și mie care sunt ce știi tu de agenția asta, care ti-a furat sufletul, așa ușor și repede. zise nedumerită! 

– De agenția asta am aflat de la un coleg de serviciu, care zice că merge de foarte mult timp și ea foarte încântat.Mi spus că la ei, cuvțntul de ordine este profesionalismul, te consiliează pe toată durata sejurului,organizarea este exemplară, cu instrucțiuni transmise în timp util , iar singura noastră grijă este să ne urcăm în avion și să zburăm spre Japonia. 

– Uite ce au scris ei despre acest sejur ! spuse el ți îii artă un comentariu, din cele existente pe sitte, despre Japonia 

Am lăsat să treacă puțină vreme după întoarcerea din Țara Soarelui Răsare – Japonia (Martie 2017) şi cu uimire constatăm că nu s-a așternut uitarea peste frumoasele zile petrecute împreună cu o echipa de ghizi profesionişti şi dedicați, ba dimpotriva privind înapoi imaginile imortalizate par ca şi cum nu ne-am desprins de această poveste, sau nu vrem să ne desprindem oricum. Chiar dacă pot spune că am ‘hoinărit’ mult in lumea asta mare, excursia aceasta din Japonia rămåne una de referinta, de suflet, deosebită, fascinantă , exemplară. Plecând de la deviza NOBODY PERFECT, cine într-adevăr caută neghina dintr-o excursie care s-a vrut a fi una deosebită de toate celelalte prin programul şi circuitul oferit, este chiar cârcotaş. Am avut parte de pragmatismul unui profesionist Andrei, de rigoarea, sensibilitatea şi frumusețea sufletească a Mihaelei şi nu in ultimul rând de ochiul atent la orice scăpare al Voicai care au cmpletat tabloul şi muzica surdă, fascinantă şi sensibilă a cresilor, pe care i-am lăsat zâmbind la plecarea noastră, dar care ne-au oferit ofrande şi plecăciuni de mulțumiri că am fost demni de a-i admira.Un echipaj Andrei, Voica, Mihaela care ar fi fost in stare să conducă probabil chiar şi avionul care a întârziat să mai decoleze de pe Doha  :). Privind înapoi, cred că şi momentele de sincopă, şi ştim la ce ne referim, dar care nu au depins de Exact Travel şi cu atât mai putin de ghizi, au facut parte din această poveste numită Hanami, pe care o doream fără de sfârșit. Am lăsat in urma o Japonie frumoasă cu sau fără ciresii infloriți, un popor minunat cu oameni exacti, cinstiți, corecți, ambițioşi, harnici şi solidari. Ne-am întors cu dragi amintiri pe care le vom purta in navoadele minții până la capătul zilelor noastre.Arigatõgozaimasu Exact Travel şi echipajului de 3 profesionisti care au ținut pânzele corabiei sus şi pe furtună dar şi pe mari calme cu cer senin si soare strălucind.Vânt bun din pupa vă dorim, Exact Tavel şi să poposiți înotdeauna la țărmul dorit!

Timpul până la îmbarcarea în avion era scurt, mai aveau cel puțin de așteptat și grupul se mîrea cât vedeai cu ochii, oamenii erau tineri și fericiți, Pentru unii dintre ei era prima dată când plecau din țară, pentru alți îndragostiți de japonia, erau la o doua a tria revere, ceea nu era puțin de spus. 

Articol scris pentru Superblog,