Într-o lume nesigură, o fată pe nume România se zbate într-o pădure de mizerie și nesiguranță umană vrea să găsească drumul spre bunica, Dacia lui Burebista și Decebal. Corupția și Mita, o țin strâns legată de un copac pe care scrie: venin și prostie umană.

Răutatea o păzește cu un zâmbet de viperă, are un chip angelic de floare fără culoare. Undeva pitită mai sus pe creangă, stă și privește speriată Dreptatea. Citește Constituția, se oprește la art. 27…

Un lung jir de crime zguduie liniștea pădurii. România legată de nepăsarea multora ar vrea să strice că vrea să fie liberă, să fie la fel de frumoasă cum era odată.

Ea ar putea fi și acum dacă, cineva sau ceva, interese meschine, n-ar fi strangulat-o pentru podoabele pe care le avea candva: pădurile, grâul, fabricile.

Oare unde au dispărut? Ce buzunare trăiesc în huzur pe munca noastră a ăstora mici, care ne temem că n-am plătit o factură de 30 de lei.

Aștia cu inima neagră de ură, răutate și prostie nu se tem că au omorât un copil, doi sau trei…sau 60.

România e sufocată de Colectiv, de nedreptate, de corupție, de mită, de pile, de amanți și amante, de unchi, mătuși, nepoți și stranepoate.

Interesant este faptul că aceste pile nu știu să țină o seringă în mână, iar doi plus trei, fac șapte, niciodată cinci.

De ce trebuia să ne moară copiii? Pentru că dreptatea… stă pitită…

Oare până când vor merge în rău lucrurile în țara asta?! Când ne vom trezi? O vorbă din popor spune că: roată e rotundă și tot ce faci rău se întoarce înapoi!r

Oare când? Până cand?!

Unde ești tu, Țepeș dragă să-i dai afară pe acești misei, cu suflet de nimic.

Drum bun, spre cer, Alexandra înger drag,într-o țară coruptă în care nu trebuia să te naști!

Rămânem noi să te plângem și ne mirăm de câte putem indura când Corupția se afișează ca o regină a frumuseții, într-o țară ce-și privește moartea ca o ultimă picătură de ploaie ce vrea să fugă, după o rază de soare.

Alo, sunt Romănia, salvați-mă și pe mine copii voștrii! 

Nici o demisie nu va aduce fetele înapoi. Nici o demisie nu șterge durerea din sufletul părinților. 

 

Notă: poze sunt luate de pe net.

 

27.07.2019

Nicoleta Cristea