Valabil pentru fiecare dintre noi. Pentru mine de vreo câțiva ani. Prea devreme, prea târziu! Nu știu,dar mai bine mai târziu decât niciodată…! Fericirea are și ea culorile ei, însă fericirea poate sta în lucruri simple și imaginare. Unii pot fi fericiți, acumulând averii, alții schimbând mașini, alții fugind de viață și mimând ce-i doare. Fericiri false! Alții bucurandu-se că a ieșit soarele, că a nins, că-i pasă cuiva de tine, că s-a născut un copil. Fericiri mai aproape de adevăr! Surse : Oamenii… Concluzia :Rămâne cum am stabilit!Fiți fericiți! Chiar dacă bănuiți că vin nori, o umbrelă bună te scapă de neplăcut… trebuie doar să vrei.

 

***

 

Ninge iar și este ger, e mai frig ca-n frigider.” Nu știu cui aparțin versurile.
De aici de la geamul meu zăpada se așterne cuminte. Fulgii de zăpadă, dansează a copilărie,
Lipsește un derdeluș,o sanie și o zarvă de copil. Nu știu, dacă e frig ca-n frigider că nu am sanie, iar la patinoar nu merg. Riscul de a-mi rupe picioarele pare iminent. Motiv pentru care am renunțat la acest dans.
Secvențe din filmul:” Snow buddies” la care o să mă uit!

***

De reținut! Habar, nu am (Oare!?) cine,ce, de ce am ajuns la concluzia asta, dar știu că … mi-a făcut bine !

“…la sfârșit de 2017!

Așteptăm venirea noului an, mereu… la fel, ca o prăjitură gata să fie savurată la un pahar de vorbă cu visele.Anul nou vine cuminte și stingher la fel cum a venit și anul trecut, la fel cum a fost și în alți ani. La sfârșitul anului este o forfotă interioară contiunuă: facem rezoluții, scriem listă, creem planuri, ștergem oameni din suflet, zâmbin viselor, ce abia se nasc.

Lucruri minunate, de altfel.Pentru mine anul nou, începe în august și se încheie în august anul următor și asta de mai bine de 10 ani. Nu că mi-aș face atunci liste, dar atunci consider eu că se schimbă anul… e mai logic !

Anul nou, este doar o porțită prin care timpul trece, îți schimbă haina și merge mai departe. Visele sunt doar niște iluzii ce zboară și se topesc odată cu trecerea timpului. Dacă tu, nu ești împăcat cu tine degeaba faci planuri, că ele sunt sortite uneori pieirii.

Nu sunt împotriva listelor, poate mai fac și eu, dar cel puțin în ultima vreme, am învățat că cele mai importatnt punct unul din listă: sunt eu/ tu !

Oamenii, vin și pleacă!
Timpul, aleargă și tace !
Minciunile, zâmbesc pe chipurile false! 
Regretele, pot fi uneori, porți închise de timp! 
Copilul interior, zace într-un colț topit de suflet și tace!

Așa că, anul acesta primul punct pe lista mea sunt: Eu!

“Când te opreşti să alergi după lucrurile greşite, le dai lucrurilor bune şanse de a te găsi! Nu știu cine a spus asta! “

Nicoleta Cristea

05.01.2018