Sunetul poate fi zâmbet, culoare, fericire, vânt, ploaie, lacrimi, tunet, fulger. Nu am idée exact când am introdus sunetul în viața mea.  Poate avea multe forme, sunetul ploii, sunetul vântului, sunetul muzicii. Primul meu, contact cu muzica a fost undeva în copilărie, poate prin clasa a-7-a. Un profesor, urzus ne explica notele muzicale- gama – și apoi repetam după el mecanic.Ne dădea teme și lucrări!!! Eu mi-am permis să copiez și rău mi-a fost!! Ora de muzică, nu mi-a plăcut, nu  înțelegeam teoria și mă asteptam să cântăm. Pasiunea profului pentru muzică era ciudată, iar pentru mine la aceea vârstă, de neînțeles.

Aveam, acasă un film, care mă încânta, prin frumusețea, calitatea realizării, prin mesajul, care îl transmitea, numit : Sunetul muzicii.  Unul dintre cele mai frumoase filme! De văzut și revăzut, la infinit!

DO, este o căprioară,

RE,  un strop de soare,

MI, e-o vorbă despre mine,

FA, e-o cale foarte lungă,

SOL, e un ac cu ața lui,

LA, e o notă după SOL,

SI, e un ceai cu un singur gen,

Și, ne întoarcem, iar la DO!

Sursă versuri, filmul : The Sound of Music – Sunetul muzicii, filmare, 1964-1965,

Actori: Julie Andrews- Maria Trapp,    Christopher Plummer –  Captain Von Trapp

     Memoriile Mariei Trapp,  au inspirat un musical în anii 1930. Maria, crescută într-o mănăstire, este trimisă să îndeplinească rolul de guvernantă, la familia căpitanul Von Trapp, văduv cu șapte copii. Viața Mariei, se schimbă radical, în momentul când ajunge  acasă la căpitan. Serviciul de  guvernantă, îi era străin. Învăța și ea, doar că,micii devoratori de bone, copii căpitanului,  se revoltau pe oricine  încerca să ia locul mamei. 

Maria e o fire veselă, naivă, dulce, inocentă. Copii o acceptă greu,  doar pasiunea ei  pentru muzică  și o chitară, ajunge într-un final să le învingă retincența,  micilor năzdrăvani. Copiii,  învăță să cânte!  Inima căpitanului impietrită, după pierderea soției, se topește și ea! Finalul este un sunet fericit, iar  muzica,  este actorul principal. Chitara!  Prietena Mariei! Copii învăță notele muzicale, solfegiul, și văd  viața cu alți ochi.

 Profesorul meu de muzică, nu a știut,  să ne transmită pasiunea pentru aceste sunete, care îmbracă mii  de forme și culori. Muzica,  a încântat prin mesajele ei atâtea generații de oameni, ea este mesajul pe care  îl primesc, indiferent de starea sufletească. Se spune că muzica îți influeanțează starea de spiri! Dacă ești  trist, să nu asculți muzică, care te poate influența negativ.

 Calitatea sunetului, nu era foarte bună  în anii de demult, aveam casetofoane, un fel de cutii de lemn din care sunetele ieșeau trunchiate .

De a lungul timpului muzica a evoluat. Sunetul de ieri este diferit de cel de  azi.  Edifer  dorește să aducă lumea sunetului, la un nivel avansat, decât l-am trăit noi în copilărie.  Tehnologia, era doar un vis! Experiența pe care a cules-o de-a lungul timpul îi conferă, azi o serie de zâmbete printre cei care doresc un design deosebit în a cărei muncă se poate observa multă pasiune.

Aceeași bucurie, cu care odată cândva, de mult Maria, a încercat să le-o transmită copiilor. Când pui pasiune și suflet, în ceva este imposibil, ca rezultatul să nu fie unul dorit.

Edifier, a făcut același lucru pentru muzică prin  sistemele audio performante, creeate pentru a scoate în evidență  plăcerea pe care  sunetul o produce auzului.  Muzica nu este percepută, de toată lumea, doar unii dintre noi, îi zâmbim  chiar și fulgerului!  Sunetul, cu frumusețea  lui,   nu este auzit de toți.

edifer 2

 Copiii, cu  deficiențe de auz, trebuie să suporte lipsa acusticii. Implantul cohlear, este o metodă modernă, ce vine în ajutorul acestor copii oferindu-le  un standard de viață ridicat, atât lor cât și   familiilor din care provin.

Copii! Acele stele  ale vieții,  menite să ne bucure, să ne luminează viața. De aceea EDIFIER  Angel Sound Fundation,  oferă copiilor cu deficiențe de auz, plăcerea de a descoperii puterea sunetului.

Sunetul poate, aduce zâmbete și fericire nouă și celor dragi nouă, iar EDIFIER este o sursă, pentru muzica din viața noastră.

 

Articol scris pentru Superblob Proba 5