O zi de lucru obișnuită, angajații agenției de turism sosesc unul câte unul. Nimic nu părea să strice liniștea cafelei de dimineață poate un lung șir de telefoane, turiști nehotărâți. O zi obișnuită de lucru! Doar că  liniștea durează puțin! Telefoanele  încep să sune, tastura de la calculator este deja obosită, la ușă fiecare agent are deja vreo 5 rezervări care-și așteaptă facturarea .

Un telefon, poate unul din cele mai puțin așteptate, dar la rezervarea căruia ai ceva mai mult de lucru. O rezervare mare de 200- 300 de oameni.

Directoarea   liceului   de arhitectură, sunase în numele celor 5 clase de a XII a, care dorea să oraganizeze balul de  absolvire: Undeva la munte! 

– 300 de invitați, sigur că da nu e nici o problemă. Unde ați dori să se desfășoare evenimentul … Da,  sigur că ne ocupăm noi!

Telefonul, se închide și Irina exclmă fericită:

Dragilor, avem treabă multă, care aveți chef de o excursie la munte, în vreo două zile? 

De ce ?! Ai prins vreun peștișor de aur și ne iei cu tine? întreabă Mihaela colega de birou .

Da! Directoarea de la liceul de arhitectură vrea să organizeze balul de clasa a XII a , la Poiana Brașov.

Să pleci cu vreo 200- 300 de  copii după tine nu e …, nu e de ici, de colo, mai ales că sunt foarte neastâmpărați și pot strice orice …

E lasă avem de organizat un eveniment la Poiana Brașov . Eu o  să sun la hotel să văd dacă ne primește. În primul moment ne ocupăm de cazare, apoi vedem transportul. Maria, sună firmele de transport, cere o ofertă pentru 5 autocare, pentru că nu știm încă în momentul acesta de câte e nevoie.  Plata la hotel probabil prin transfer bancar. 

Toți ochii erau ațintiți asupra ei,  ascultători și  atenți. Zilele trec repede, la eveniment participă , 200 de copii și 20 de profesori. La hotelul din Poiană, este forfotă mare, la salonul de evenimente din Poiana Brașov

Timpul, se scurge repede sau încet nici ea nu știe cum, știe că mâine avea să plece cu mulții copii neastâmpărați după ea, care precis vor fi … foarte cuminți.  Irina, se urcă în primul autocar, iar în spate alte 3 autocare, cu copii și profesorii, care au fugit în ultimul. Plecarea, era vineri dimineață, cazarea undeva în jur de ora de ora 12.00 aveau timp și  de pauze pe drum, să admire peisajul. La recepție sunt întâmpinați de angajații foarte deschiși si poate un pic emoționați de gălăgia pe care, copii o vor face în aceste zile. In camere copii găsesc um tort de înghețată, profesorii o sticlă de vin, iar profele un buchet de trandafiri, în semn de: Bine ați venit ! . 

Sala de banchet este amenajat[ frumos, mesele profesorilor sunt puse în capătul sălii, iar mesele copiilor 12 persoane la masă, în ordinea alfabetică, dirigintele fiecărei săli are și el un scaun pentru a putea  spune cu copii povești din anii de liceu, care au zburat mai repede ca timpul. 

Dar, cum până la banchet timpul trebuie volorificat frumos, o parte din copii preferă excursiile prin zona de o frumusețe rară, doamnele au mers la Sâmbăta de Sus. Unii copii au vrut să meargă la echitație, alții au rămas la piscină, s-au plimbat cu motorul, au tras cu tirul, fetele la spa, fotbal de masă, darts. 

Tot hotelul era un mic furnicar. La banchet , meniul s-a lăsat un pic așteptat pentru  că pe ringul de dans se desfășurau concursuri, a fost de ajuns să descopere cineva masă plină că  primul meniu, aperitivul s-a terminat repede, destul  pentru a putea spune povești și la meniul doi. 

Drumul spre casă i-a găsit amorțiți și fericiți, și visători.

 

Articol scris pentru Superblog proba 21.