Săptămâna de lucru abia începuse. Era un iulie torid, o excapadă de o zi se  dorea, dar unde?!

Primesc un telefon :

 Am luat două bilete pentru o excursie de o zi, la Șinca Nouă. Să te mai întreb dacă vii?!

Vin!Și eu vroiam să ajung în zonă, așa că ideea ta e binevenită ?

Plecăm cu autocarul, sămbătă dimineață!?

Auzisem la televizor de Șinca Nouă, o zonă frumoasă din apropierea Brașovului, așa că o excapadă de o zi era bine venită, dacă concediu… nu e …! 

Autocarul, a plecat dimineață la 7.00. Organizatorii au avut un mod foarte frumos de a ne întâmpina. Spre 10.00 ajungem în satul Racoș, situat între Sighșioara și Brașov,   zona oferă obiective turistice de neuitat.

 

Vulcanul de la Racoș

Primul lucru a fost să vizităm Vulcanul de la Racoș, o vale roșiatică care se întinde pe o parcelă de 400 de metri, parcă ai aterizat pe altă planetă. Ultima activitate a avut loc acum 10000 de ani. Peisajul, care ți se deschide în fața ochilor este de o frumusețe copleșitoare!  În craterul vulcanului pare că lava s-a stins cu o săptămână în urmă. Senzația, este una ciudată pentru că trăiești cu teama, că ar trebui să pleci pentru că va erupe din nou, dar nu a fost așa. Am admirat peisajul puțin ciudat, fascinant și enigmatic.  Până să ajungem la vulcan, ne-a prins ploaia, o ploaie rece de vară, care a trecut repede, ca și vara, azi. 

Lacul de Smarald

Ne departăm de vulcan și mergem mai departe spre Lacul de Samarald, situat aproape . Din poveștile pe care ghidul ni le spunea am înțeles că lacul a fost de mult, o carieră de piatră. Astăzi, este doar o groapă, care a adunat apă. Denumirea îi vine de culoarea apei care vara, când e cald și frumos lacul  capătă, culoarea smaraldului. Noi nu prea i-am văzut farmecul,ploase și apa era tulbure. Zona este de o frumusețe greu de descris în câteva cuvinte.

Coloanele de bazalt

După ce plecăm de la lac ne îndreptăm spre colonele de bazalt,  apărute în urma unor erupții vulcanice. Sunt foarte înalte, unele au și 20 de metri înălțime.Facem câteva poze ne minunăm de frumusețea lor și mergem mai departe, deși unii dintre noi am preferat să le admirăm frumusețea de la distanță. Nu m-am dus aproape de ele, dar de la depărtare păreau niște uriași, care păzeau frumușetea ce-i înconjura.

Templul Ursitelor sau Templul Dorințelor

Situat între Brașov și Făgăraș este un loc aparte, un loc al dorințelor și frumuseților ce nu trebuie ratate.  Localnici povestesc, că iarba care crește aici face minuni, că în ajunul sărbătorilor îngerii coboară din cer, pentru a le cânta oamenilor. Acest locaș săpat în piatră, ascunde multă  energie și putere. Se pare, că este un loc binecuvântat de Dumnezeu cu o încărcătură diferită și deosebită. Vechimea lăcașului, este de aproximativ 7000 de ani, iar construcția mânăstiri datează din preajma anului 1742. Drumul, până la Templu te poartă printr-o pădurice, la jumătatea lui, te oprești să iei un mesajul lăsat de îngeri pentru tine . Al meu a fost: Cuvântul rău doare nu prin el însuși, ci prin faptul că-ți arată altă față a vorbitorului ! Templul, este compus din cinci încăperi și un turn înalt de 10 m prin care se vede cerul . Peretele este ticsit de bilețele și dorințe . Se spune, că aici dăcă vii cu inima curată: dorința ți se îndeplinește.

A fost o zi frumoasă de vară plină de relaxare, pe care mi-aș dori să o repet oricând. Zona este foarte enigmatică și merită vizitată. Am plecat spre casă, dar gândul îmi este și azi acolo!

 

Articol scris pentru Spring Superblog proba 2