Drumul spre succes, pavat cu eforturi și în final cu realizări. Nu renunța! 
Ziua în care am învățat să trăiesc este o carte pozitivă, care te ține cu sufletul la gură, scrisă de Laurent Gounelle, unul dintre cei mai citiți scriitori, care a avut un drum greu de parcurs spre recunoaștere, un drum care a marcat o mulțime de obstacole, însă el nu s-a dat bătut.

Anne Carriere,  a fost editoarea care i-a dat o șansă, pentru simplu fapt că editura ei se afla într-un impas financiar. Laurent vroia cartea publicată, iar Anne vroia să iasă din impas, așa că totul e bine când se termină cu bine; Eu am nevoie de tine să-mi salvezi editura, tu ai nevoie de mine să-ti public cartea! LET S GO ȘI HAI SĂ PORNIM LA DRUM !  și au plecat la drum împreună fiecare parte  încrezătoare în forțele propii, dar și în forțele celuilalt. Cam sub această deviză a publicată cartea. Anul 2006 este un an de zbucium sufletesc pentru autor, îi moare tatăl la câteva la câteva luni după ce s-a căsătorit, tot în același an i se naște și primul copil,  îi apare și primul roman, în care împărtășa lumii ideea despre fericire. 

Marile opere, sunt rezultatul unui zbucium sufletesc,  o luptă, care se dă în interiorul tău, te macină, te roade, iei stilou și răstoni tot pe hărtie, undeva și apoi gata, sufletul se trezește, o spun din experiență…

Deşi ai scris sub impulsul tristeţii, sensibilitatea acestor rânduri este extrem de ridicată, dovadă încă o dată, dacă mai era cazul, că cele mai frumoase pagini literare sunt cele scrise din suferinţă, pe această stare! dir. editură, Art Creativ  .D.T .
Într-o zi,înveți să trăiești!  Ce vrea să ne spună cartea?!
Jonathan Cole, se plimba într-o zi de duminică pe străzile din San Francisco, de undeva de nicăieri, apare o ghicitoare, care vrea să îi citească viitorul: Amuzat de jocul ei, îl acceptă, însă prezicerea nu este cea dorită.Panicat încercă să se retragă, însă prezicerile ei îl urmăresc, fără un rost pe care avea să-l afle doar într-o zi … 

După aceste episod  Jonathan, pleacă într-o lungă călătorie a descoperiirii de sine, care îl va ajuta să își schimbe, viziunea despre sine și despre viață.

Ziua în care am învățat să trăiesc, este un exercițiu, cu și despre fericire, este un roman pozitiv, care te trimite un pic spre tine.

Uneori poate uităm de noi, pentru diferite motive sau pentru alții de cele mai multe ori, uitând însă că cel mai important personaj din propria viață suntem noi .

 

Carte a fost publicătă la editura TREI, colecția Fiction Connection.

 
M-a privit în ochi.

– Și atunci, de ce anume vă e frică? mă întrebă el cu o infinită blândețe.

Am avut, încă o dată, sentimentul că-și punea degetul exact acolo unde trebuia, atât de precis încât nu era nevoie să apese, ca efectul să se producă. Cuvântul “frică” producea un efect deosebit în sufletul meu. Câteva momente, ecoul lui răsună ca un gong în cutia mea toracică, un gong ale cărui vibrații coborau adânc în meandrele personalității mele. Ceea ce ieși apoi la suprafață îmi apăru, în acele momente, ca o evidență:

– Mi-e teamă să nu fiu respins, așa că prefer să nu-mi asum riscul.

Doar gândindu-mă la așa ceva și simțeam rușinea care m-ar cuprinde dacă fostul meu șef m-ar trimite să-mi văd de treabă.